Mysigt och mumsigt stöter vi på allt som oftast. Här kommer jag att dela med mig av mina små chokladpraliner som lika ofta är en plats eller något nyttigt. Vet du något som fattas i min ask , berätta det för mig.
onsdag 5 november 2014
Fävikenmagasinet
Antal platser: 16
Öppet: Året runt, tis-lör.
Krögare: Magnus Nilsson / Karin Hillström
Köksmästare: Magnus Nilsson / Jesper Karlsson
Sommelier: Jonas Sandberg
Vägbeskrivning: E14, 8 mil från Östersund. Avfart i Järpen väg 336 mot Kallsedet/Huså. 15 km fr Åre. Se vägbeskrivning på karta
Fävikens kretslopp
På Fäviken är vi passionerade i vårt sätt att se på råvaran och ödmjuka inför de fantastiska möjligheter Jämtland, Tröndelag och framförallt Kallbygden ger oss i vårt arbetet.
Vi gör som man alltid gjort på Jämtlands fjällgårdar, vi följer årstidernas variationer och traditioner. Vi lever med bygden.
Under sommar och höst, skördar vi det som växer på våra marker och förädlar dem med metoder som vi återupptäckt ur vår rika matlagningstradition eller själva upptäckt i sökandet efter att bevara råvarans unika egenskaper. Vi bygger upp förråden inför den mörka årstiden, torkar, saltar, syltar, saftar och syrar.
Efter skörden tar jaktsäsongen vid, en viktig tid då vi tar hand om allt det exceptionella som fjällvärlden ger oss. När vår och sommar återvänder är förråden tomma och Fävikens kretslopp börjar på nytt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar